Városlista
2024. július 6, szombat - Csaba

Hírek

2021. Szeptember 25. 07:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Rengeteg intézkedés történt vezetés közbeni mobilozás miatt

Rengeteg intézkedés történt vezetés közbeni mobilozás miatt

Egy hét alatt több mint hatszáz esetben kellett intézkedniük a rendőröknek a vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata miatt - közölte a rendőrség pénteken a honlapján.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálatának közleménye szerint az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) által szeptember 16. és szeptember 22. közötti időszakra meghirdetett Focus on the road - Figyelem az útra elnevezésű fokozott ellenőrzésen a rendőrök főként a vezetés közben kézben tartott mobiltelefon-használókat igyekeztek kiszűrni.

Az akció ideje alatt a rendőrök 815 ellenőrzési ponton, 403 csoporttal összesen 14 713 járművezetőt ellenőriztek. Menet közben kézben tartott mobiltelefon használata miatt 621 esetben, 54 alkalommal más kommunikációs eszköz használata vagy figyelmet elvonó tevékenység miatt, további 1822 emberrel szemben a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt intézkedtek a rendőrök - írta az ORFK.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 06. 08:29, szombat | Belföld

Harmadfokú hőségriasztás lép életbe vasárnaptól péntek éjfélig

Harmadfokú hőségriasztás lép életbe vasárnaptól péntek éjfélig - tudatta a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) és a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közös közleményben pénteken.

2024. Július 06. 08:28, szombat | Belföld

Szijjártó Péter: minden adott, hogy a két új paksi blokk legkésőbb a következő évtized elején szolgálatba állhasson

Minden adott ahhoz, hogy a paksi atomerőmű két új blokkja legkésőbb a következő évtized legelejére szolgálatba állhasson, s így hozzájárulhasson Magyarország energiaellátásának biztonságához

2024. Július 06. 08:22, szombat | Belföld

Orbán Viktor: a következő fél év a békemisszióról szól

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet - az akkor végzendő munkát - békemissziónak tekinti -

2024. Július 06. 08:21, szombat | Belföld

Új kikötő nyílt a Balatonon

Háromszáz férőhelyes új kikötő kezdte meg első szezonját Alsóörsön Ypsilon Yacht Club néven - tájékoztatták az üzemeltetők pénteken az MTI-t.