Városlista
2024. október 3, csütörtök - Helga

Hírek

2018. Augusztus 21. 09:21, kedd | Bulvár
Forrás: mti

Senki sem volt kíváncsi Kevin Spacey új filmjére a hétvégén

Senki sem volt kíváncsi Kevin Spacey új filmjére a hétvégén

Szinte senki nem volt kíváncsi Kevin Spacey új filmjére abban a néhány észak-amerikai moziban, ahol a hétvégén bemutatták:

a Billionaire Boys Club című életrajzi drámára az első napon mindössze 126 dollárért (35 ezer forintért) váltottak jegyet a nézők.

A hétvégén kezdték el Spacey új filmjének forgalmazását tíz észak-amerikai moziban rekordalacsony bevétellel. Ezen a produkción dolgozott utoljára Spacey, mielőtt napvilágra kerültek volna szexuális zaklatási ügyei.

Spacey 2017-ben bemutatott Nyomd, Bébi, nyomd! című filmje a premierhétvégén több mint 20 millió dollárt (5,6 milliárd forintot) keresett.

Szépen kezdett azonban az észak-amerikai kasszasikerlistán a Crazy Rich Asians (Őrült gazdag ázsiaiak) című ázsiai szereposztással készült hollywoodi vígjáték. A Warner Brothers stúdió filmje Constance Wu és Henry Golding főszereplésével három éve az első romantikus komédia, amelynek sikerült a hétvégi toplista élén landolnia.

A 30 millió dollárból (8,4 milliárd forintból) forgatott filmre bemutatása első öt napján mintegy 34 millió dollárért (9,6 milliárd forintért) váltottak jegyet az amerikai és kanadai nézők - számolt be róla a BBC News.

Hollywoodban utoljára 25 éve készült kizárólag ázsiai szereplőkkel film, a Mennyei örömök klubja.

A Crazy Rich Asians Kevin Kwan bestselleréből született: egy ázsiai-amerikai nőről szól, aki kultúrsokkot kap, amikor összeismerkedik barátja hihetetlenül gazdag családjával Szingapúrban.

Jeff Goldstein, a Warner Brothers amerikai forgalmazási igazgatója szerint a szájpropaganda sokat használt az érdeklődés felkeltésében. Az Amerikában élő ázsiaiak a közösségi médián indítottak kampányt a film népszerűsítésére. Ebben Amerika-szerte ingyenes vetítéseket hirdettek meg, hogy egyúttal felhívják a figyelmet arra is, mennyire alulreprezentáltak az ázsiai filmesek, színészek Hollywoodban.

Péntektől vasárnapig a Meg - Az őscápa 21,2 millió dolláros (hatmilliárd forintos) bevételre tett szert az észak-amerikai mozikban, ezzel a második helyet szerezte meg a toplistán. A Mark Whalberggel forgatott akciókaland, a 22 mérföld pedig a harmadik lett 13,6 millió dollárral (3,8 milliárd forinttal).

Címkék: film, Kevin Spacey, mozi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 01. 06:00, kedd | Bulvár

További zöldfelületek újultak meg a Városligetben

Idén a KRESZ Park és a BalloonFly környezetének területe újult meg, jövőre pedig a Magyar Zene Háza mögötti zöldfelületi fejlesztések kezdődnek el, valamint elindul az új Nemzeti Galéria építése is a Liget BP Projekt keretében

2024. Szeptember 28. 09:10, szombat | Bulvár

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg Londonban környezetvédelmi aktivisták

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg pénteken Londonban környezetvédelmi aktivisták, alig néhány órával azután, hogy két társukat ugyanilyen bűncselekményért többévi börtönbüntetésre ítélték.

2024. Szeptember 27. 07:39, péntek | Bulvár

A legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt

Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt - tudatta a Legfőbb Ügyészség az MTI-vel csütörtökön.

2024. Szeptember 24. 08:00, kedd | Bulvár

Hankó Balázs a magyar modellt ajánlja az európai versenyképességi fordulat megvalósításához

Európai versenyképességi fordulatra van szükség, a magyar modell sikeres, és jó választ adhat erre - mondta Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszter a Hungary Innovation Week nyitóeseményén hétfőn Budapesten.