Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Május 28. 08:25, kedd | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Sikeres volt a Kurdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület újraminősítő gyakorlata

Sikeres volt a Kurdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület újraminősítő gyakorlata

Az illetékes Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség május utolsó szombatján tartotta meg a Kurdi Önkéntes Tűzoltó Egyesület újraminősítő gyakorlatát,

amely megerősíti és továbbra is jogosulttá teszi az egyesületet az önálló tűzoltási és műszaki mentési tevékenység végzésére.

A gyakorlat szerint egy mezőgazdasági létesítmény műhelyében egy mezőgazdasági vontató javítása közben keletkezett tűz, melynek következtében a műhely füsttel telítődött és egy ember már nem tudott kimenekülni. A lángok a gépről a műhelyben használt olajos rongyokra és a satupadra is átterjedtek. A feladat igen összetettre sikerült, további feltételezés szerint ugyanis a tűz miatt a telephely udvarán egy rakodógép vezetője az ijedtség következtében rosszul lett, balesetet szenvedett és beszorult a gépbe. Ráadásul az oltáshoz használt víz a mérlegház pincéjében felgyülemlett, ami az épület állagát veszélyeztette, ezzel is volt dolguk a kurdi önkénteseknek.

A kiérkező kurdi önkéntesek a feladatot a biztonsági előírások szigorú betartása mellett gyorsan és szakszerűen megoldották. Elvégezték a műhely áramtalanítását, valamint teljes védőfelszerelésben, sugárvédelem mellett hajtották végre az életmentést és tűzoltást, illetve a járműbe szorult sérültről és a pincéből a víz kiszivattyúzásáról sem feledkeztek meg.

A gyakorlatot az illetékes katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője és tűzoltóparancsnoka mellett dr. Hábermayer Tamás tű. ezredes, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese és Bán Attila tű. ezredes tűzoltósági főfelügyelő kísérték figyelemmel. Az ÖTE a sikeres ismétlődő rendszerbeállító gyakorlatot követően továbbra is önállóan beavatkozó tűzoltó egyesületként működik tovább.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 19. 16:25, csütörtök | Helyi

Dombóvári győztese van a CineFest Filmfesztivál diákfilm pályázatának

A 20. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál egyik díjazottja a dombóvári Juhász Barnabás.

2024. Szeptember 18. 09:56, szerda | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Szeptember 17. 13:17, kedd | Helyi

Két baleset is történt Kapospula és Attala között pár nap alatt

Mindkét esetben súlyos sérülés történt.

2024. Szeptember 16. 11:00, hétfő | Helyi

Fekete István Múzeum – A hónap műtárgya

Szeptember hónap műtárgyának az író egy eddig ismeretlen kéziratát választották. Fekete István Vadászat Magyarországon című írása az Amnesztia, vegyes kézirat kötetben található meg.