Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Április 22. 12:00, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI, Dombóvári Rendőrkapitányság

Sokba kerül, hogy újra nyugodt legyen a násztáncuk

Sokba kerül, hogy újra nyugodt legyen a násztáncuk

Várhatóan több mint egymillió forintból állítható helyre a Dombóváron élő Varga Gábor szobrászművésznek a szolnoki gyalogoshídnál álló alkotása, amelyet március végén rongáltak meg ismeretlen tettesek.

A március 29-én éjszaka történt rongálást az alkotás (első képünkön - MTI-fotó: Bugány János) szinte minden része megszenvedte. A kérészpár csápjait letörték és elvitték, a testet leszakították az üveg posztamensről, az pedig megrepedt. Felszakították a medence speciális burkolatát, és a kérész fiút mintázó alak üvegből készült szárnyat is megrongálták. A szobor biztosítva van, a helyszíni szemle már megtörtént, és a biztosító a helyreállítás költségének egy részét vagy egészét megtéríti - tájékoztatta a szolnoki polgármesteri hivatal az MTI-t szombaton.

A Tiszavirágpár alkotója, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével nemrég kitüntetett Varga Gábor keramikus- és szobrászművész (második képünkön műhelyében az alkotás modelljével - fotó: Cserveni Gábor) a szobor öntőjét, Lakatos Pál Munkácsy-díjas kecskeméti szobrászművészt bízta meg a munkák elvégzésével. A helyreállítást április végére szeretnék befejezni.

Az eredetileg Kérészek násztánca címmel illetett alkotást a tavaly június 14-én felavatott szolnoki gyalogos- és kerékpároshíd város felőli oldalán, a Tiszai hajósok terén állították fel A szökőkútban elhelyezett, emberarcú kérészeket formáló bronz szoborkompozíció Szolnok egyik legújabb köztéri alkotása.

Január elején a művésznek az újdombóvári körforgalomnál lévő téren álló, égetett kerámiából készült Petőfi-mellszobrát annyira megrongálta - közel 400.000 forintnyi kárt okozva - két általános iskolás diák, hogy az javíthatatlanná vált - tájékoztatta az infoDombóvár.hu-t április elején a Dombóvári Rendőrkapitányság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 19. 16:25, csütörtök | Helyi

Dombóvári győztese van a CineFest Filmfesztivál diákfilm pályázatának

A 20. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál egyik díjazottja a dombóvári Juhász Barnabás.

2024. Szeptember 18. 09:56, szerda | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Szeptember 17. 13:17, kedd | Helyi

Két baleset is történt Kapospula és Attala között pár nap alatt

Mindkét esetben súlyos sérülés történt.

2024. Szeptember 16. 11:00, hétfő | Helyi

Fekete István Múzeum – A hónap műtárgya

Szeptember hónap műtárgyának az író egy eddig ismeretlen kéziratát választották. Fekete István Vadászat Magyarországon című írása az Amnesztia, vegyes kézirat kötetben található meg.