Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2022. Április 04. 18:08, hétfő | Belföld
Forrás: mti - fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Sorra érkeznek a külföldi gratulációk Orbán Viktornak

Sorra érkeznek a külföldi gratulációk Orbán Viktornak

Felhívta Orbán Viktor miniszterelnököt, a Fidesz elnökét hétfőn Benjamin Netanjahu korábbi izraeli kormányfő, és gratulált a Fidesz nagyarányú, kétharmados választási győzelméhez

- tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. Az első gratuláló, még a választás éjszakáján, Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök volt - tette hozzá. Li Ko-csiang kínai miniszterelnök és Vlagyimir Putyin orosz államfő táviratban, Narendra Modi indiai miniszterelnök a twitteren, Karl Nehammer osztrák kancellár, Alekszandar Vucsics szerb elnök, Andrej Plenkovics horvát miniszterelnök, Petr Fiala cseh miniszterelnök, Eduard Heger szlovák miniszterelnök telefonon fejezte ki gratulációját Orbán Viktornak.

Edi Rama albán miniszterelnök, Janez Jansa szlovén miniszterelnök, Milorad Dodik a Bosznia-Hercegovinai államelnökség szerb tagja, Zoran Milanovics horvát elnök valamint Milos Zeman cseh elnök nyilatkozatban gratulált, Marine Le Pen francia elnökjelölt, Santiago Abascal, a spanyol jobboldali VOX párt elnöke és Matteo Salvini, az olasz Liga vezetője pedig facebookon fejezte ki elismerését a Fidesz győzelme után - mondta Havasi Bertalan.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.

2024. Október 04. 07:45, péntek | Belföld

Szárazabbra fordul az idő október első hétvégéjén

2024. Október 04. 07:44, péntek | Belföld

Szijjártó Péter : Németország budapesti nagykövete súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe

Németország budapesti nagykövete tegnapi beszédében hazánk szuverenitását sértő módon, súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe - írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Október 04. 07:43, péntek | Belföld

Elindult a Digitális Állampolgárság Program

A kormány elindította a Digitális Állampolgárság Programot, amellyel - többek között - már mobiltelefonon is lehetséges személyazonosságot igazolni