Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2024. Június 11. 15:14, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: újabb tizenhárom Gidrán érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: újabb tizenhárom Gidrán érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára

Két részletben - kedden és szerdán - összesen 13 Gidrán harcjármű gördül be a tatai laktanya kapuján - jelentette be a honvédelmi miniszter az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A Honvédelmi Minisztérium közleményében Szalay-Bobrovniczky Kristóf minisztert idézve azt írták: az új eszközöket a megújuló magyar tüzérséget jelentő vitéz Barankay József 1. Önjáró Tüzérosztály katonái veszik birtokba, akik az "Embert a Vasra! 2.0" kampány felhívására ez év februárban csatlakoztak a Magyar Honvédséghez.

A Törökországban gyártott Gidránok első körben Kaposvárra érkeztek, a rádiók beszerelése után további infokommunikációs eszközök beépítése, valamint szoftveres telepítés zajlott - számolt be a tárcavezető. Hozzátette: a rendszerbeállítást követően a harcjárművek a tatai dandár állományához kerülnek.

A dandárnál jelenleg meglévő tíz Gidrán a NATO többnemzeti előretolt szárazföldi harccsoport (FLF BG - Forward Land Forces Battle Group) alárendeltségében lévő tatai lövészszázadnál műveleti szolgálatot lát el.

Címkék: Gidrán, honvédség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket