Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2017. Június 13. 14:02, kedd | Helyi
Forrás: www.facebook.com/dombomedia.hu

Számos kiállítóhely közül lehetett választani a Múzeumok Éjszakáján

Számos kiállítóhely közül lehetett választani a Múzeumok Éjszakáján

Idén is hagyományosan megrendezték a Múzeumok Éjszakáját Dombóváron.

Az érdeklődők számos program közül választhattak. Az est fénypontja pedig a zene és tűzugrás volt.

A Dombóvári Zenész Egyesület hangulatteremtő térzenéje indította útjára a programot a Helytörténeti Gyűjtemény előtt, majd „Demarkációs Fonal” című kiállítást nézhették meg az érdeklődők, ahol a Belvárosi-, és Újdombóvári Hímző Kör, a Múzeumi Hímes Kezek Köre és a Kaposszekcsői Hímző Kör anyagából, kiegészülve a Dombóvári Belvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak Nemzeti Tehetség Pályázat foglalkozásain készült munkáit mutatták be.

Ezen kívül a könyvnyomtatás rejtelmeiről Erky-Nagy Tibor és Somfalvi Zsolt tartott élménybeszámolót, az intézmény előtermében pedig Szabotinné Dám Erika olajfestményei, rézkarcai és Bedőváriné Dám Ildikó gyöngyfűző munkáit tekinthették meg az ellátogatók.

A Tinódi Könyvtár és a Tinód Ház is készült programokkal a Múzeumok Éjszakáján, a könyvtárban Mondókás Móka címmel Deli Orsolya tartott foglalkozást a kicsiknek, majd Rápolti Enikő grafikáiból nyílt tárlat a felnőtt könyvtárban.

A művelődési ház Majoros Galériájában Verseghy Ferenc habán fazekas kiállítását, majd Szalaváry Károlyné festménykiállításának megnyitóját tekinthették meg a látogatók. Ezen kívül további helyszínen is folytak a programok, többek között a DÖPTE Bázison, a Nemzetiségek Házában, a Presidium Közhasznú Egyesületnél, a Középkori Lakótoronynál és a Szuhay Sportcentrumnál is érdekes kiállítások és programok szórakoztatták a kilátogatókat.

Az est folyamán a Helytörténeti Gyűjtemény Szeppesy Szalonjában Takács Istvánné helytörténész „Beszélő Házak” című előadássorozatát hallgathatták, utána dr. Szőke Sándor „Dombóvár településföldrajza” című filmjének vetítését láthatták az érdeklődők.

A múzeum hátsó udvarán élő népzenét szolgáltatott Zsabokorszky Ferenc és Kerényi Kata, majd Bocz János népi iparművész szoborfaragásról tartott bemutatót, ezen kívül római-kori és népi viseletben lehetett fotózkodni. A kemencénél pedig langallót vásárolhattak a programokon megéhezők.

Nem maradhatott el az est fénypontja a Tűzugrás sem, ami a Kapos Táncegyüttes közreműködésével zajlott, a bátor kicsik és nagyok együtt ugrották át az izzó parazsat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 03. 08:48, csütörtök | Helyi

Új, 29 férőhelyes parkoló épül a dombóvári vasútállomással szemben

A kiviteli munkákra vonatkozó szerződés aláírására és a munkaterület átadására a október 2-án került sor.

2024. Október 01. 13:42, kedd | Helyi

„Fekete István nyomában” XVI. Természetismereti, életrajzi, terepi akadályverseny

A „Fekete István Emlékösvény” körülbelül 6 km-es szakaszán lebonyolításra kerülő, természetismereti és az író a környékhez kapcsolódó emlékeivel, írásaival foglalkozó vetélkedőre 3 fős csapatok jelentkezését várják.

2024. Szeptember 30. 10:00, hétfő | Helyi

Abszolút Világbajnok Gasparics Zoltán

Gasparics Zoltán az IBFA szövetség által Olaszországban, Pomeziaban évente megrendezett 27. Mr. & Ms. World IBFA testépítő világbajnokságon kategóriájában világbajnoki címet szerzett.

2024. Szeptember 30. 08:24, hétfő | Helyi

Sportágválasztót rendeztek Dombóváron

A sportegyesületek lelkesedése, az iskolák magas számú részvétele igazán kiváló hangulatot teremtett a város legnagyobb sporteseményén, nagy nyüzsgés volt az Újvári Kálmán Sporttelepen és a Farkas Attila Uszoda udvarán.