Városlista
2024. július 4, csütörtök - Ulrik

Hírek

2019. Október 08. 06:55, kedd | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Szándékosan ütközhetett autóknak egy teherkocsi Limburgban, tucatnyi ember megsérült

Szándékosan ütközhetett autóknak egy teherkocsi Limburgban, tucatnyi ember megsérült

Autóknak ütközött egy teherautó hétfőn a németországi Limburgban, nagyjából tucatnyi ember megsérült, egyikük súlyosan - közölte az illetékes nyugat-hesseni rendőrkapitányság.

A Frankfurter Neue Presse (FNP) című lap hírportálján azt írta, hogy 16 ember sérült meg, köztük a teherautó vezetője. Hat embert kórházba szállítottak, közülük öten csupán kisebb horzsolásokat szenvedtek.

Forrás megjelölése nélkül hozzátették, hogy a sofőr - aki ugyancsak megsérült az ütközésben - az "első információk" szerint lopta a járművet és szándékosan hajtott neki autóknak. Mint írták, a férfi az őt elsősegélyben részesítő járókelők beszámolói szerint több alkalommal azt mondta, hogy Allah.

Mindezzel kapcsolatban a rendőrkapitányság egy Twitter-bejegyzésben azt kérte, hogy senki ne vegyen részt találgatásokban.

"Senkinek sincs szüksége trollokra vagy vad spekulációkra" - fogalmaztak.

A kapitányság egy szóvivője a dpa hírügynökségnek cáfolta azokat a találgatásokat, amelyek szerint a hatóságok hírzárlatot rendeltek el. Mint mondta, a megerősített információkat adják ki, "és nem azt, amit valaki hallani vélt".

Hozzátette: a teherautó vezetőjének őrizetbe vétele a bevett, normális intézkedések közé tartozik. "Egy ilyen, sok sérülttel járó baleset után a sofőr nem sétálhat el csak úgy" - mondta.

Azzal kapcsolatban, hogy a helyszín felett megjelent egy rendőrségi helikopter, elmondta, hogy felvételeket készítenek a történtek feltárásához.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 03. 08:16, szerda | Külföld

Ukrán elnök: megegyeztem Orbán Viktorral a vitás kérdéseket rendező kétoldalú megállapodás elkészítésében

Volodimir Zelenszkij ukrán államfő és Orbán Viktor magyar miniszterelnök megegyezett kedden Kijevben abban, hogy kidolgoznak egy olyan kétoldalú megállapodást, amely megoldja a két ország közötti vitás kérdéseket.

2024. Július 03. 08:06, szerda | Külföld

Kreml: Moszkva semmit sem vár a magyar kormányfő kijevi látogatásától

A Kreml nem vár semmit Orbán Viktor magyar miniszterelnök kijevi látogatásától, de nem is dolga azt kommentálni - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő kedden újságíróknak.

2024. Július 03. 08:06, szerda | Külföld

Az Egyesült Államok több mint kétmilliárd dolláros új katonai csomagot állított össze Ukrajna számára

Az Egyesült Államok több mint 2,3 milliárd dollár értékű katonai támogatási csomagot állított össze Ukrajna számára

2024. Július 01. 07:32, hétfő | Külföld

Folyamatosan visszatérhet kormányfői feladatai ellátásához Robert Fico

A következő napokban várhatóan ismét megjelenik a nyilvánosság előtt és fokozatosan visszatérhet kormányfői feladatai ellátásához Robert Fico szlovák miniszterelnök