Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2021. Április 27. 07:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Szándékosan ütött el egy idős nőt a nagykátai temetőben, majd kirabolta

Szándékosan ütött el egy idős nőt a nagykátai temetőben, majd kirabolta

Gyorsított eljárásban 6 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélt a bíróság nem jogerősen egy férfit,

aki április elején szándékosan nekihajtott kerékpárjával egy járókerettel közlekedő idős nőnek a nagykátai temetőben és elvitte a táskáját - közölte a Budapest Környéki Törvényszék hétfőn az MTI-vel.

Azt írták, a vádlott április 5-én nekihajtott az idős nőnek, akit kézzel is meglökött. Az asszony a földre esett, támadója elvette tőle a táskáját, amelyben a nő mobiltelefonja, kulcsai, személyes iratai és 28 ezer forint készpénzt tartalmazó pénztárcája volt.

A férfi letartóztatását április 14-én rendelte el a Budakörnyéki Járásbíróság, a bűncselekmény felismerésére, elhárítására a koránál, fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntettének gyanújával.

A Nagykátai Járásbíróság április 26-án gyorsított eljárásban hozott ítéletet, rablás bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, és ezért 6 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte. A döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezett ellene, így az ítélet nem jogerős - közölte a Budapest Környéki Törvényszék.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.

2024. Október 04. 07:45, péntek | Belföld

Szárazabbra fordul az idő október első hétvégéjén

2024. Október 04. 07:44, péntek | Belföld

Szijjártó Péter : Németország budapesti nagykövete súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe

Németország budapesti nagykövete tegnapi beszédében hazánk szuverenitását sértő módon, súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe - írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Október 04. 07:43, péntek | Belföld

Elindult a Digitális Állampolgárság Program

A kormány elindította a Digitális Állampolgárság Programot, amellyel - többek között - már mobiltelefonon is lehetséges személyazonosságot igazolni