Városlista
2024. július 4, csütörtök - Ulrik

Hírek

2016. Október 16. 05:10, vasárnap | Kék hírek
Forrás: mti

Szentendrei gázolás - Előzetesben a babakocsit toló nőnek ütköző sofőr

Szentendrei gázolás - Előzetesben a babakocsit toló nőnek ütköző sofőr

Előzetes letartóztatásba helyezte a Budakörnyéki Járásbíróság azt a 29 éves férfit, aki csütörtök este autójával ittas állapotban elsodort egy babakocsit toló nőt Szentendrén

- közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője szombaton az MTI-vel.Gyugyi Csilla tájékoztatása szerint a kényszerintézkedést egyelőre harminc napra rendelte el a nyomozási bíró. A határozat nem jogerős, mert a gyanúsított és védője fellebbezett.

A szóvivő hozzátette: a súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetéssel és segítségnyújtás elmulasztásával gyanúsított sofőr ügyében a bíróság osztotta az ügyészség véleményét, amely szerint tartani lehet a férfi szökésétől, illetve egyebek mellett attól, hogy a tanúk befolyásolásával nehezítené a nyomozást.

Gyugyi Csilla korábban elmondta: a nyomozás eddigi adatai szerint a férfi csütörtök estefelé ittasan vezetett Szentendre utcáin; a Kálvária úton haladt, amikor a részegségből eredő figyelmetlensége miatt áttért a haladás iránya szerinti bal oldalra, s ott a gépkocsi elejével hátulról nekiütközött egy, az úton babakocsit toló nőnek. Az ütközés következtében a nő az elütés helyétől mintegy 18 méterre az úttestre, míg a babakocsi, benne a kéthónapos csecsemővel 17 méterre, a füves útpadkára zuhant.

A sofőr megállás nélkül elhajtott. Távolabb megállt, majd gyalog visszatért a baleset helyszínére, ahol elvegyült a helyszíni szemle eseményeit figyelő járókelők között.

A cserbenhagyó gázolót a friss személyleírások alapján a rendőrök felismerték a bámészkodók között, elfogták és őrizetbe vették. A baleset következtében a gyermek könnyű, az anya súlyos sérüléseket szenvedett. Az MTI a mentőktől úgy tudja, hogy az anyát csonttöréssel és agyrázkódással, gyermekét fejsérülés gyanújával vitték kórházba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 03. 08:12, szerda | Kék hírek

Magyar rendőrök is segítik a horvát rendőrök munkáját a nyáron

Magyar rendőri kontingens utazott Horvátországba annak érdekében, hogy a magyar turisták által leglátogatottabb helyszíneken is vigyázzanak a magyar emberek biztonságára

2024. Június 29. 07:22, szombat | Kék hírek

Letartóztattak öt férfit nagy értékű betöréses lopások miatt

Letartóztattak öt férfit nagy értékű betöréses lopások miatt, a bűnbanda mintegy 40 millió forintos kárt okozott - közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n pénteken.

2024. Június 26. 09:30, szerda | Kék hírek

Egyhetes razziát tartott a rendőrség, tizennégy embert gyanúsítanak emberkereskedelemmel

Tizenhét sértettet azonosítottak és tizennégy embert hallgattak ki gyanúsítottként emberkereskedelem miatt egy egyhetes rendőrségi akcióban, amelyet június elején tartottak az Europol, a Frontex és az Interpol szervezésében

2024. Június 25. 10:39, kedd | Kék hírek

Egy holland üvegházban fogtak el egy, a körözési toplistán szereplő magyar nőt

Egy holland üvegházban fogtak el egy, a körözési toplistán szereplő 41 éves magyar nőt - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kedden a police.hu oldalon.