Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Január 15. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - fotó: pixabay

Sztrájk miatt több budapesti járatát is törölte a Lufthansa-csoport

Sztrájk miatt több budapesti járatát is törölte a Lufthansa-csoport

A német biztonsági szolgálatok sztrájkja miatt több keddi, budapesti járatát is törölte a Lufthansa-csoport - derül ki a Budapest Airport járatinformációs rendszeréből.

Az adatok szerint a Lufthansa öt járatot teljesített volna Budapestről Frankfurtba, de mind az ötöt törölték. Emellett nem indul el a Lufthansa 1335-ös, müncheni, illetve a csoporthoz tartozó diszkont Eurowings reggeli, Hamburgba tartó 7783-as járata sem, mivel az érkező járatokat is törölték.

A biztonsági szolgálatok munkaadói érdekképviselete (Bundesverband der Luftsicherheitsunternehmen - BDLS) a bértárgyalások részeként múlt héten hirdetett sztrájkot a frankfurti repülőtéren, az akció hajnal 2 órától este 8 óráig tart. Ehhez csatlakozott a németországi szolgáltató szektor szakszervezeti szövetsége (Verdi), amelynek felhívására a müncheni, a hamburgi, az erfurti, a drezdai, a lipcsei, a brémai és a hannoveri repülőtéren is sztrájkolni fognak a biztonsági dolgozók. A sztrájk nagyjából 220 ezer utazót érint, Frankfurtban, a legnagyobb németországi repülőtéren a keddre tervezett 1200 járat közül 470-et előre töröltek.

A dolgozók sztrájksorozata múlt hétfőn kezdődött, munkabeszüntetést tartottak a berlini nemzetközi repülőtereken (Tegel, Schönefeld), a düsseldorfi, a köln-bonni és a stuttgarti repülőtéren. A sztrájkok miatt hatszáznál is több járatot kellett törölni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket