Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Február 08. 11:00, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Szünetel a tanítás az Ipariban és más Tolna megyei iskolákban

Szünetel a tanítás az Ipariban és más Tolna megyei iskolákban

Több Tolna megyei településen szünetel a tanítás a rendkívüli hideg miatt. Sok helyen nem tudnak eljutni az iskolába a tanárok és a diákok. Dombóváron a HEMI-ben, a környéken a kocsolai iskolában van szünet.

Szünetel péntekig a tanítás Dombóváron, a 750 diákot oktató Herceg Esterházy Miklós Szakképző Iskolában (HEMI). Kiss Ernő igazgató a jelentős rezsiköltségekkel, és a sok hiányzóval magyarázta a szünet elrendelését az MTI-nek.

Felsőnyéken, Kocsolán, Pálfán és Sárszentlőrincen péntekig nincs tanítás - közölték a települések polgármesterei szerdán.

Balogh Béla, Felsőnyék független polgármestere azt mondta: a rendszertelen autóbusz-közlekedés miatt rendelték el a tanítási szünetet. Horváth Imre, Pálfa független polgármestere azzal indokolta az oktatás leállását, hogy az időjárási viszonyok mellett kockázatos a diákok iskolabusszal való eljutása a településre.

Sárszentlőrincen azért nem tanítanak, mert nem tudnak megfelelő hőmérsékletet biztosítani az iskolában, ahol a fűtés ellenére is szerdán 13 Celsius-fok volt - mondta a független Demény Károly polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 19. 16:25, csütörtök | Helyi

Dombóvári győztese van a CineFest Filmfesztivál diákfilm pályázatának

A 20. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál egyik díjazottja a dombóvári Juhász Barnabás.

2024. Szeptember 18. 09:56, szerda | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Szeptember 17. 13:17, kedd | Helyi

Két baleset is történt Kapospula és Attala között pár nap alatt

Mindkét esetben súlyos sérülés történt.

2024. Szeptember 16. 11:00, hétfő | Helyi

Fekete István Múzeum – A hónap műtárgya

Szeptember hónap műtárgyának az író egy eddig ismeretlen kéziratát választották. Fekete István Vadászat Magyarországon című írása az Amnesztia, vegyes kézirat kötetben található meg.