Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2017. Május 13. 22:01, szombat | Helyi
Forrás: Berki zsolt

Szusza Ferenc emlékére

Szusza Ferenc emlékére

Újpesten a Szusza Ferenc stadion udvarában 2017. május 11-én 17 órakor ünnepélyes keretek közt felavatták a Szusza-szobrot.

Szuszát a fővárosi lila-fehér klub szurkolói a mai napig csak „gólkirályként” emlegetik, mivel 393 bajnoki gól fűződik a nevéhez!! Ezzel a magyar labdarúgásban történelmet írt. A legendás futballistát szívesen látták volna híres európai futballklubok a csapatukban, ő ennek ellenére örökké újpesti maradt. Tehetségére az akkori szövetségi kapitányok is felfigyeltek. A válogatottban csatárként Puskás Ferenccel tisztelték egymást. Nemcsak sportpályafutása, klubhűsége is példaértékű.

Akik Feri bácsival nem beszéltek, azok számára örök emlék marad egy idézet, ami Lázár Lajos és Lévay György A gólkirály – Szusza Ferenc életútja című könyvében olvasható: „Ha egy rövid időre elbizonytalanodtam, az csakis külföldi ajánlat lehetett, de pillanatok alatt elhessegettem a gondolatot, mert engem ide kötött minden. A gyermekkor, a barátok, az újpesti utcák és a Megyeri úti stadion. Most megkérdezhetné bárki, hogy nem bántam-e meg ezt a hűséget. Nyugodt szívvel állíthatom, nem.”

Van egy érdekesség is a dombóváriak számára!
Buzánszky Jenő – aki újdombóvári születésű – a Dorog színeiben először volt csapatkapitány Újpesten.
Kivel is cserélt zászlót a Megyeri úti stadionban, mint Szusza Ferenccel!

Berki Zsolt

Címkék: foci

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 03. 08:48, csütörtök | Helyi

Új, 29 férőhelyes parkoló épül a dombóvári vasútállomással szemben

A kiviteli munkákra vonatkozó szerződés aláírására és a munkaterület átadására a október 2-án került sor.

2024. Október 01. 13:42, kedd | Helyi

„Fekete István nyomában” XVI. Természetismereti, életrajzi, terepi akadályverseny

A „Fekete István Emlékösvény” körülbelül 6 km-es szakaszán lebonyolításra kerülő, természetismereti és az író a környékhez kapcsolódó emlékeivel, írásaival foglalkozó vetélkedőre 3 fős csapatok jelentkezését várják.

2024. Szeptember 30. 10:00, hétfő | Helyi

Abszolút Világbajnok Gasparics Zoltán

Gasparics Zoltán az IBFA szövetség által Olaszországban, Pomeziaban évente megrendezett 27. Mr. & Ms. World IBFA testépítő világbajnokságon kategóriájában világbajnoki címet szerzett.

2024. Szeptember 30. 08:24, hétfő | Helyi

Sportágválasztót rendeztek Dombóváron

A sportegyesületek lelkesedése, az iskolák magas számú részvétele igazán kiváló hangulatot teremtett a város legnagyobb sporteseményén, nagy nyüzsgés volt az Újvári Kálmán Sporttelepen és a Farkas Attila Uszoda udvarán.