Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2023. Augusztus 22. 07:42, kedd | Belföld
Forrás: MTI

Tanszercsomagot és könyveket adományoz iskolásoknak a Magyar Református Szeretetszolgálat

Tanszercsomagot és könyveket adományoz iskolásoknak a Magyar Református Szeretetszolgálat

A tanévkezdés alkalmából 1358 tanszercsomagot és több mint 600 könyvet adományoz iskolásoknak a Magyar Református Szeretetszolgálat - közölte a szervezet kommunikációs vezetője hétfőn az MTI-vel.

Dobis-Lucski Zsófia elmondta: a tanszercsomagokat a következő hetekben juttatják el magyarországi és határon túli gyerekeknek.

A Radírozzuk ki a különbségeket! elnevezésű kampányban a kisebbek csak tanszereket, az idősebbek pedig a szeretetszolgálat és a Magyar Olvasástársaság együttműködésével öt kiadó - Móra Kiadó, Geopen Kiadó, Pagony Kiadó, Kálvin Kiadó és a Harmat Kiadó - jóvoltából mesekönyveket, ifjúsági regényeket, ismeretterjesztő olvasmányokat is kapnak.

Az együttműködéssel az olvasás kiemelkedően fontos szerepére hívják fel a figyelmet - írta a szeretetszolgálat az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Idézték Pompor Zoltánt, a Magyar Olvasástársaság elnökét, aki kiemelte: kutatások mutatják, hogy azoknak a gyerekeknek, akiknek naponta 15 percet mesélnek és vannak saját könyveik, lényegesen jobb a szövegértésük, illetve jobban szerepelnek az iskolában.

A felajánlást Szilágyi Kinga, a Magyar Református Szeretetszolgálat szociális és adománykoordinációs szolgálatvezetője vette át, aki azt mondta: a Magyar Olvasástársasággal olyan programokat, köztük könyvgyűjtéseket, módszertani segédanyagok kidolgozását, olvasótársképzést szeretnének megvalósítani, amelyek kézzelfogható segítséget adnak a családoknak ahhoz, hogy a gyermekeiknél a mesehallgatás és a könyvolvasás mindennapos élménnyé váljon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.

2024. Október 04. 07:45, péntek | Belföld

Szárazabbra fordul az idő október első hétvégéjén

2024. Október 04. 07:44, péntek | Belföld

Szijjártó Péter : Németország budapesti nagykövete súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe

Németország budapesti nagykövete tegnapi beszédében hazánk szuverenitását sértő módon, súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe - írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Október 04. 07:43, péntek | Belföld

Elindult a Digitális Állampolgárság Program

A kormány elindította a Digitális Állampolgárság Programot, amellyel - többek között - már mobiltelefonon is lehetséges személyazonosságot igazolni