Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2014. Április 11. 14:00, péntek | Helyi
Forrás: Tóth Erzsébet

„Tavaszi szél vizet áraszt” című projekt a kaposszekcsői Csillagvirág Óvodában

„Tavaszi szél vizet áraszt” című projekt a kaposszekcsői Csillagvirág Óvodában

2014. március 3-tól 28-ig zajlott óvodánkban ez az eseménysorozat.

Projektünket községünk és környezetünk megismerésével kezdtük. Sétáink alkalmával megfigyeltük Kaposszekcső utcáit, intézményeit, majd megnéztük, melyik gyermek melyik házban lakik. Eközben megfigyeltük a tavaszi természetet is. Sétáink után térképet készítettünk falunkról, szülők gyűjtötte dobozokból terepasztalt készítettünk.

Március 17.-től indult Vizeink részprojektünk, amelyet a víz világnapja alkalmából rendeztünk meg.

Sokat beszélgettünk a vízről. Megfigyeltük a víz tulajdonságait, halmazállapotát, megfigyeltük, hogyan párolog el a pohárból, megbeszéltük mi történik ilyenkor. Kísérleteztünk a vízzel. Beszéltünk a víz felhasználásáról, és a víz szennyezéséről is. Megfigyeltük a víz körforgását, csíráztattunk növényeket, és sok más kísérletet is végeztünk a vízzel.

Séta során felfedeztük a faluban lévő kerekes kutakat. Megbeszéltük ezek működését is, egy szép népdalt is megtanultunk, amelyben szerepel kút.

Óriás hajót építettünk székekből a csoportszobában, amelyben ülve elképzeltük, hogy hullámzik a tavon a csónak. Halakt is készítettünk többféle technikával, és horgászos játékot játszottunk.

A szülőkkel való kapcsolat erősítése érdekében mindenki közösen apukájával vagy anyukájával barkácsolhatott otthon kis hajót, tutajt. Az óvodába hozva kipróbálhatta a vizes asztalon, hogy úszik-e vagy elmerül. Nagy volt az érdeklődés, egész kiállítás jött létre az úszó alkalmatosságokból.

Elsétáltunk a Marosi család kertjébe, ahol megtekinthettük a halastavukat. Láttunk kígyókat, békákat, megnézhettük, milyen az a békalencse. Halakat és növényeket kaptunk ajándékba, amelyből kis vízi tavacskát készítettünk egy nagyméretű edénybe.

Majláth Károlyné
óvodavezető

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 19. 16:25, csütörtök | Helyi

Dombóvári győztese van a CineFest Filmfesztivál diákfilm pályázatának

A 20. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál egyik díjazottja a dombóvári Juhász Barnabás.

2024. Szeptember 18. 09:56, szerda | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Szeptember 17. 13:17, kedd | Helyi

Két baleset is történt Kapospula és Attala között pár nap alatt

Mindkét esetben súlyos sérülés történt.

2024. Szeptember 16. 11:00, hétfő | Helyi

Fekete István Múzeum – A hónap műtárgya

Szeptember hónap műtárgyának az író egy eddig ismeretlen kéziratát választották. Fekete István Vadászat Magyarországon című írása az Amnesztia, vegyes kézirat kötetben található meg.