Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. November 09. 05:02, szombat | Belföld
Forrás: mti

Téli üzemmód a közút

Téli üzemmód a közút

Vasárnaptól téli üzemmódban dolgozik a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A társaság pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a jogszabályi előírásoknak megfelelően - az enyhe őszi idő ellenére - országszerte mintegy 32 ezer kilométernyi gyorsforgalmi, fő- és mellékút üzemeltetésében vált át téli üzemmódra: 19 megyei igazgatóságon, 94 mérnökségen és a központi irányításban is 0-24 órás szolgálatra állnak át a szakemberek.

A téli hónapokban elsődleges feladatuk a hó eltakarítása, a síkosságmentesítés és az ideiglenes kátyúzás. A télies időjárás beálltával mintegy négyezren dolgoznak váltott, 12 órás műszakokban az utak üzemeltetésén. A 2019-2020-es téli szezonban csaknem ezer munkagépet állítanak üzembe, országszerte rendelkezésre áll összesen mintegy 180 ezer tonna útszórósó és más érdesítő anyag.

A megelőző védekezésre is nagy hangsúlyt fektet a társaság: több mint félezer kilométernyi útszakaszon, ahol nagyobb a hófúvások valószínűsége, hófogórácsokat és hálókat helyeznek ki, további 400 kilométeren pedig hófogó erdősávok védik a közúthálózatot - áll a közleményben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket