Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2018. November 22. 05:00, csütörtök | Külföld
Forrás: Bajnok Artúr, az MTI tudósítója jelenti:

Terrorista gyilkossági kísérlet vádjával letartóztatták a brüsszeli késelőt

Terrorista gyilkossági kísérlet vádjával letartóztatták a brüsszeli késelőt

Terrorista gyilkossági kísérlet vádjával letartóztatás alá helyezték a férfit, aki előző nap megkéselt egy rendőrt Brüsszel központjában - jelentette be az ügyészség szerdán.

A vádhatóság szóvivője korábban megerősítette, a feltételezett merénylő szemtanúk szerint azt kiáltotta, hogy "Allah akbar!" (Allah hatalmas), azonban kiemelte, ennél többre van szükség annak megállapításához, hogy valóban iszlamista terrortámadás történt-e, így tovább vizsgálják a lehetséges okokat.

A gyanúsított kedden reggel 6 óra előtt konyhakéssel támadt egy rendőrre a város főtere, a Grand Place közelében. A tettest a rendőr társa többször is meglőtte. A két sebesültet kórházba szállították.

A La Derniere Heure című helyi újság értesülései szerint az elkövető a 34 éves Issam T., akit 2011-ben nyolc éves börtönbüntetésre ítéltek rablótámadások miatt. A tavaly októberben feltételesen szabadlábra helyezett férfi szélsőséges iszlamistaként nem volt ismert a hatóságok előtt.

Bennfentes források szerint a nyomozók a házkutatás során semmilyen jelét nem találták annak, hogy a gyanúsított kapcsolatban állna az Iszlám Állammal vagy más terrorszervezettel - írta a Le Soir című belga napilap.

Koen Geens igazságügyi miniszter leszögezte: mindent meg fognak tenni a történtek pontos felderítése érdekében.

Belgiumban a terrorfenyegetettség szintjét januárban kettesre csökkentették a négyfokozatú skálán, közel két évvel a brüsszeli robbantásos merényletek után.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:47, péntek | Külföld

Bejelentette Vuhledar elfoglalását az orosz védelmi minisztérium

Ellenőrzése alá vonta Vuhledar várost a donyecki régióban az orosz hadsereg - jelentette be csütörtök délután az orosz védelmi minisztérium.

2024. Október 03. 08:04, csütörtök | Külföld

Az Egyesült Államok árvíz sújtotta délkeleti államaiban tovább növekedett az áldozatok száma, és tömegeknél nincs áram

Az Egyesült Államok délkeleti államaiban kedden folytatódott a Helene hurrikán és az árvizek utáni kármentesítés, miközben a halálos áldozatok száma tovább növekedett.

2024. Október 03. 08:03, csütörtök | Külföld

Izraeli hadsereg: folytatódik a szárazföldi hadművelet Libanonban, elesett nyolc izraeli katona

Elesett nyolc izraeli katona Libanonban az Iránból támogatott Hezbollah síita terrorszervezet ellen folytatott szárazföldi harcokban – jelentette be az izraeli hadsereg szerdán.

2024. Október 03. 08:00, csütörtök | Külföld

Libanon elhagyására szólítja fel a magyarokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium

A háborús helyzetben Libanon elhagyására szólítja fel a magyar állampolgárokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) - tette közzé szerdán a KKM a Konzuli Szolgálat honlapján.