Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2019. December 06. 16:03, péntek | Külföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Terrortámadások elkövetését segítő online útmutatókra bukkant az Europol

Terrortámadások elkövetését segítő online útmutatókra bukkant az Europol

Terrorizmussal összefüggő internetes tartalmakat felderítő akció keretében 1733 különféle, terrortámadások elkövetéséhez segítséget nyújtó online útmutatót talált nemzeti hatóságok szakembereinek bevonásával az Europol

- közölte az Európai Unió rendőri együttműködést koordináló szervezete csütörtökön.

A hágai központú uniós szervezet tájékoztatása szerint tíz ország, köztük Magyarország szakemberei által az interneten végzett kutatások során két nap alatt talált kézikönyvek robbanóanyagok gyártásához, kémiai, biológiai, radiológiai eszközök használatához, valamint nukleáris támadások elkövetéséhez nyújtottak segítséget.

Azt közölték, hogy a titkosított, úgynevezett darkweb felületein is végzett, tiltott robbanóanyagok illegális kereskedelmére, és gyanús tranzakciókra fókuszáló akció során a hatóságok felülvizsgálati kérelmet küldtek az érintett oldalak üzemeltetőinek, hogy szolgáltatási feltételeiknek megfelelően távolítsák el felületeikről a tartalmakat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:47, péntek | Külföld

Bejelentette Vuhledar elfoglalását az orosz védelmi minisztérium

Ellenőrzése alá vonta Vuhledar várost a donyecki régióban az orosz hadsereg - jelentette be csütörtök délután az orosz védelmi minisztérium.

2024. Október 03. 08:04, csütörtök | Külföld

Az Egyesült Államok árvíz sújtotta délkeleti államaiban tovább növekedett az áldozatok száma, és tömegeknél nincs áram

Az Egyesült Államok délkeleti államaiban kedden folytatódott a Helene hurrikán és az árvizek utáni kármentesítés, miközben a halálos áldozatok száma tovább növekedett.

2024. Október 03. 08:03, csütörtök | Külföld

Izraeli hadsereg: folytatódik a szárazföldi hadművelet Libanonban, elesett nyolc izraeli katona

Elesett nyolc izraeli katona Libanonban az Iránból támogatott Hezbollah síita terrorszervezet ellen folytatott szárazföldi harcokban – jelentette be az izraeli hadsereg szerdán.

2024. Október 03. 08:00, csütörtök | Külföld

Libanon elhagyására szólítja fel a magyarokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium

A háborús helyzetben Libanon elhagyására szólítja fel a magyar állampolgárokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) - tette közzé szerdán a KKM a Konzuli Szolgálat honlapján.