Városlista
2024. szeptember 22, vasárnap - Móric

Hírek

2015. Szeptember 24. 07:29, csütörtök | Belföld
Forrás: MTI

Tizennyolc busszal érkezetek migránsok Beremendre

Tizennyolc busszal érkezetek migránsok Beremendre

Tizennyolc busszal érkeztek migránsok a beremendi határátkelőhelyre szerdán - számolt be az M1 aktuális csatorna tudósítója.

A horvát oldalról szervezetten, rendőrségi felvezetéssel érkező autóbuszok fele délután négy órakor, a többi este érte el a határt, ahol a bevándorlók átszállítása gördülékeny folyamattá vált.

A magyar határőrizeti szervek átvizsgálják a migránsok csomagjait, a segélyszervezetek vizet és élelmet osztanak, orvosok szükség esetén ellátják a bevándorlókat. A migránsok közül sokan a várakozás miatt fejfájásra panaszkodtak, másoknak inzulinra volt szükségük.

A nap nyugodtan telt, a bevándorlók türelmesen vetették alá magukat az intézkedésnek, amelynek részeként a BKV-buszokhoz kísérték és elvitték őket. A helyszínen számos rendőrségi és katonai jármű van, a határ felett időnként egy rendőrségi helikopter is feltűnik.

Az MTI úgy értesült: Magyarbólynál áll egy, a gyékényesihez hasonló, szögesdróttal felszerelt vasúti kocsi, amellyel lezárható a közeli vasúti határ.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 22. 09:00, vasárnap | Belföld

Azerbajdzsáni földgázkitermelésről kötött megállapodásokat a Mol

Azerbajdzsáni földgázkészletek kitermelésére vonatkozó kereskedelmi megállapodásokat kötött a Mol-csoport vegyesvállalati partnereivel - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

2024. Szeptember 22. 08:59, vasárnap | Belföld

Árvíz - Megkezdődik a Mosoni–Duna apadása

Megnyitották a Mosoni-Duna torkolati művet szombat délután, így a Mosoni–Duna apadása is megkezdődik - közölte az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a Facebook-oldalán.

2024. Szeptember 22. 08:58, vasárnap | Belföld

Árvíz - Több mint nyolcezer liter üzemanyagot adott át a NAV a védekezésre

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövedéki eljárásban lefoglalt üzemanyagot, mintegy 7200 liter gázolajat és több mint 1100 liter benzint adott át az árvízi munkálatokra.

2024. Szeptember 22. 08:57, vasárnap | Belföld

Árvíz - Karácsony Gergely: Budapest jól vizsgázott a védekezésben

Budapest jól vizsgázott az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a főpolgármester szombaton Budapesten, az árvízvédelmi készültségről a Batthyány téren tartott sajtótájékoztatón.