Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2017. Május 22. 12:42, hétfő | Külföld
Forrás: mti

Több mint 400 kiló heroint foglaltak le a bolgár-román határon

Több mint 400 kiló heroint foglaltak le a bolgár-román határon

A bolgár hatóságok 423 kilogramm heroint találtak egy építőanyagokat szállító kamionban a bolgár-román határ Vidin és Calafat közötti átkelőhelyén - közölte hétfőn a Mediafax román hírügynökség.

A Digi24 román hírtelevízió beszámolója szerint ez minden idők legnagyobb kábítószerfogása Bulgáriában

Az Iránból indult szállítmányt a bolgár és román hatóságok közös ellenőrzésén gyanúsnak találták és visszafordították bolgár területre egy alaposabb átvizsgálásra. A 70 százalékos tisztaságú heroin - melynek értékét a bolgár hatóságok 32,5 millió euróra (tízmilliárd forintra) becsülték - az építőanyagok közül került elő mintegy négyszáz zacskóba csomagolva. A szállítmány címzettje egy hollandiai cég volt.

A Digi24 román hírtelevízió beszámolója szerint az Iránból indult rakományt egy bulgáriai raktárban átpakolták egy bolgár teherautóba. Utóbbinak a sofőrjét és a raktár tulajdonosát őrizetbe vették a bolgár hatóságok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:47, péntek | Külföld

Bejelentette Vuhledar elfoglalását az orosz védelmi minisztérium

Ellenőrzése alá vonta Vuhledar várost a donyecki régióban az orosz hadsereg - jelentette be csütörtök délután az orosz védelmi minisztérium.

2024. Október 03. 08:04, csütörtök | Külföld

Az Egyesült Államok árvíz sújtotta délkeleti államaiban tovább növekedett az áldozatok száma, és tömegeknél nincs áram

Az Egyesült Államok délkeleti államaiban kedden folytatódott a Helene hurrikán és az árvizek utáni kármentesítés, miközben a halálos áldozatok száma tovább növekedett.

2024. Október 03. 08:03, csütörtök | Külföld

Izraeli hadsereg: folytatódik a szárazföldi hadművelet Libanonban, elesett nyolc izraeli katona

Elesett nyolc izraeli katona Libanonban az Iránból támogatott Hezbollah síita terrorszervezet ellen folytatott szárazföldi harcokban – jelentette be az izraeli hadsereg szerdán.

2024. Október 03. 08:00, csütörtök | Külföld

Libanon elhagyására szólítja fel a magyarokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium

A háborús helyzetben Libanon elhagyására szólítja fel a magyar állampolgárokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) - tette közzé szerdán a KKM a Konzuli Szolgálat honlapján.