Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2012. Július 23. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Több mint nyolcvanezren látogattak el a Hegyalja Fesztiválra

Több mint nyolcvanezren látogattak el a Hegyalja Fesztiválra

Több mint nyolcvanezer látogatót vonzott a Tokaj és Rakamaz határában megrendezett 13. Borsodi Hegyalja Fesztivál, amely a hétvégén zárta kapuit.

Nézőcsúcs idén ugyan nem született, de a látogatók száma megközelítette a tavalyi 85 ezret - tájékoztatta Bukovinszky Béla főszervező vasárnap az MTI-t. Elmondta, nagyon sokan jöttek el az idei fesztiválra a határon túlról, például a közeli Kassáról, ami jelzi, hogy a rendezvény iránt a szomszédos országokból is nő az érdeklődés.
Szerdától szombatig kilenc színpadon kétszáz fellépő, köztük negyven külföldi zenekar szórakoztatta a látogatókat a rakamazi Tisza kempingben kijelölt fesztiválterületen. Idén először tartottak hivatalos nulladik napot, a keddi beköltözést a hegyaljai zenekarok fellépésével tették kellemesebbé a szervezők. A szervezők szerint a legerősebb nap a szerda és a péntek volt, szombaton az időjárás már nem kedvezett annyira a fesztiválozóknak.
A fellépők közül pénteken a New York-i Biohazardra voltak a legtöbben kíváncsiak, szerdán pedig a német Alphaville volt az abszolút győztes a zenekarok sorában, de a svéd Arch Enemy és a brit Enter Shikari is népszerű volt. A második napon az amerikai Everlast adott különleges, akusztikus koncertet, de színpadra lépett a Suicide Silence, a Parov Stelar Band, a Skindred, a Stereo MC's, a Danko Jones, az Evil Nine, az Exodus, a Black Sun Empire, a Pendulum és a finn Sonata Arctica is. A 13. Borsodi Hegyalja Fesztiválon a magyar együttesek közül koncertet adott például a 30Y, a Kowalsky meg a Vega Big Band Special, a Nemjuci, a Kerekes Band, Copy Con, Péterfy Bori & Love Band, a Csík Zenekar és az Ektomorf.
A fesztiválozóknak idén először Karriergyárat szerveztek: több százan próbálták ki magukat állásinterjúkon, kaptak karriertippeket, és ismerkedhettek meg bátor vállalkozók sikertörténeteivel. A vendégül látott két város, Pécs és Kassa lakói közül több ezren fogadták el a Hegyalja meghívását, és élvezték ingyen a világörökségi környezetben megtartott fesztivál minden pillanatát.
Az idei Hegy'en megdőlt az együtt zuhanyzás Guinness-rekordja: több mint négyszázan tusoltak egyszerre, egy időben a rakamazi Tisza kempingben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket