Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2018. December 16. 12:50, vasárnap | Külföld
Forrás: mti

Tovább nőhet az ázsiai országok szén-dioxid-kibocsátása

Tovább nőhet az ázsiai országok szén-dioxid-kibocsátása

Tovább nőhet a legnagyobb légkörszennyező országok, elsősorban India és Kína szén-dioxid-kibocsátása, mivel erőműveik közül sok még csak mostanában áll üzembe

- mondta Juhász Árpád geológus az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában.

A szakértő szerint kedvezőtlen egybeesés, hogy a milliárdos népességű ázsiai országok hatalmas szénvagyonnal is rendelkeznek. A klímahelyzetet súlyosbítja az Egyesült Államok növekvő szén-dioxid-kibocsátása, mióta a technológiák fejlődése a palagáz kitermelését is lehetővé teszi - tette hozzá.

Juhász Árpád a káros folyamatok közül kiemelte a jégtakaró visszahúzódását, mivel ez a tengerek felmelegedésével jár. A fagyott sarki térségek felolvadásával ráadásul nagy mennyiségben kerül a levegőbe a szén-dioxidnál is károsabb metán - hangsúlyozta. A geológus megjegyezte, hogy a Föld légkörében a szén-dioxid mennyisége eléri a 37 milliárd tonnát.

Címkék: ázsia, szén-dioxid

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:47, péntek | Külföld

Bejelentette Vuhledar elfoglalását az orosz védelmi minisztérium

Ellenőrzése alá vonta Vuhledar várost a donyecki régióban az orosz hadsereg - jelentette be csütörtök délután az orosz védelmi minisztérium.

2024. Október 03. 08:04, csütörtök | Külföld

Az Egyesült Államok árvíz sújtotta délkeleti államaiban tovább növekedett az áldozatok száma, és tömegeknél nincs áram

Az Egyesült Államok délkeleti államaiban kedden folytatódott a Helene hurrikán és az árvizek utáni kármentesítés, miközben a halálos áldozatok száma tovább növekedett.

2024. Október 03. 08:03, csütörtök | Külföld

Izraeli hadsereg: folytatódik a szárazföldi hadművelet Libanonban, elesett nyolc izraeli katona

Elesett nyolc izraeli katona Libanonban az Iránból támogatott Hezbollah síita terrorszervezet ellen folytatott szárazföldi harcokban – jelentette be az izraeli hadsereg szerdán.

2024. Október 03. 08:00, csütörtök | Külföld

Libanon elhagyására szólítja fel a magyarokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium

A háborús helyzetben Libanon elhagyására szólítja fel a magyar állampolgárokat a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) - tette közzé szerdán a KKM a Konzuli Szolgálat honlapján.