Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2016. Augusztus 14. 19:06, vasárnap | Bulvár
Forrás: mti

Továbbra is az Suicide Squad vezeti az amerikai kasszasikerlistát

Továbbra is az Suicide Squad vezeti az amerikai kasszasikerlistát

Továbbra is a Suicide Squad - Öngyilkos osztag vezeti az észak-amerikai kasszasikerlistát: a film globális bevétele megközelítette a félmilliárd dollárt (139 milliárd forintot).

A The Hollywood Reporter vasárnapi beszámolója szerint a David Ayer rendezésében Will Smith, Jared Leto és Margot Robbie sztárszereposztással készült kalandfilm bemutatása második hétvégéjén 43,8 millió dollárt (12,2 milliárd forintot) kasszírozott Amerikában és Kanadában, így észak-amerikai bevétele már 223 millió dollárnál (62 milliárd forintnál) jár, a nemzetközi piacon pedig eddig 243 millió dollárért (67 milliárd forintért) váltottak rá jegyet a nézők.

A hétvége második legnézettebb produkciója a Sausage Party című animáció volt 33,6 millió dolláros (9,3 milliárd forintos) jegybevétellel. A 19 millió dollárból (5,3 milliárd forintból) forgatott vígjáték egy bátor virsliről szól, aki meg akarja tudni, hogy mi történik a hotdogokkal, miután megveszik őket a boltban.

A Disney Elliott, a sárkány című élőszereplős és számítógéppel generált (CGI) fantáziafilmje 22 millió dolláros (6,1 milliárd forint) jegyeladással kezdte meg a forgalmazását. A 65 millió dollárból forgatott produkciót David Lowery rendezte, a sztárjai között pedig Bryce Dallas Howard, Oakes Fegley és Robert Redford is feltűnik.

A hétvégi kasszasikerlista negyedik helyét a Jason Bourne foglalta el 13,6 millió dollárral (3,8 milliárd forinttal), az ötödik pedig a Rossz anyák című vígjáték lett 11,5 millió dollárral (3,2 milliárd forinttal).

Észak-Amerikában pénteken debütált Meryl Streep új filmje, a Florence Foster Jenkins, amelyre 6,9 millió dollárért (kétmilliárd forintért) váltott jegyet a közönség. Stephen Frears az operaénekesi karrierről álmodó, dúsgazdag New York-i örökösnő, Florence Foster Jenkins valódi történetét ültette át a filmvászonra Streep és Hugh Grant közreműködésével. A produkciót szeptember 8-tól láthatja a magyar közönség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:32, péntek | Bulvár

Gördeszkázott a magyar autópályán - Videó

Állásinterjúról hazafelé gördeszkával az M3-on.

2024. Október 01. 06:00, kedd | Bulvár

További zöldfelületek újultak meg a Városligetben

Idén a KRESZ Park és a BalloonFly környezetének területe újult meg, jövőre pedig a Magyar Zene Háza mögötti zöldfelületi fejlesztések kezdődnek el, valamint elindul az új Nemzeti Galéria építése is a Liget BP Projekt keretében

2024. Szeptember 28. 09:10, szombat | Bulvár

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg Londonban környezetvédelmi aktivisták

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg pénteken Londonban környezetvédelmi aktivisták, alig néhány órával azután, hogy két társukat ugyanilyen bűncselekményért többévi börtönbüntetésre ítélték.

2024. Szeptember 27. 07:39, péntek | Bulvár

A legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt

Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt - tudatta a Legfőbb Ügyészség az MTI-vel csütörtökön.