Városlista
2024. július 6, szombat - Csaba

Hírek

2013. Július 28. 07:13, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Tusványos - DK: Orbán Viktor nem érti a 21. századi világot

Tusványos - DK: Orbán Viktor nem érti a 21. századi világot

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor a 24. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen elmondott beszédéből az derül ki, hogy "nem érti a 21. századi világot, amikor nemzetállami gazdaságpolitikát tart helyesnek".

A DK-nak az MTI-hez eljuttatott közleményét jegyző Bauer Tamás, az ellenzéki párt alelnöke arra hívja fel a figyelmet, hogy Orbán Viktor állításával ellentétben Magyarország haszonélvezője volt az európai integrációnak.

A Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) korábban felvett kölcsön végtörlesztésével kapcsolatban a DK-s politikus megjegyezte: az ország az IMF-hitelnél drágábban vesz fel pénzt a pénzpiacokon, vagyis a visszafizetéshez szükséges pénz drágább hitelekből áll rendelkezésre, és "a visszafizetésre csak Orbán függetlenségi őrülete miatt van szükség".

Bauer Tamás szerint "Orbán tusnádfürdői szereplését azok az erdélyi hívei szervezik, akik újra meg újra vereséget szenvednek az ottani választásokon, akárcsak szlovákiai és kárpátaljai hívei".

MTI Fotó: Beliczay László

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 05. 07:59, péntek | Belföld

Tartható a 2,7 százalékos növekedési cél az MBH Bank előrejelzése szerint

Tartható a 2,7 százalékos növekedési cél idén, jövőre a 4 százalékot is meghaladhatja a gazdasági fejlődés üteme - mondták az MBH Bank csütörtöki sajtóeseményének szakértői Budapesten.

2024. Július 05. 07:58, péntek | Belföld

A hétvégén visszatér a kánikula

A hétvégén sok napsütés várható, a csúcshőmérséklet jellemzően 30 Celsius-fok felett alakul - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 05. 07:57, péntek | Belföld

MÁV: 30 százalékkal több baleset történt idén a vasúti átjárókban

Magyarországon az idén eddig 36 baleset történt a vasúti átjárókban, 30 százalékkal több, mint az előző év hasonló időszakában

2024. Július 04. 08:00, csütörtök | Belföld

Nagy Márton: Magyarország különleges szerepet tölt be a Kína és az EU közötti kapcsolatokban

Magyarország a fejlődő távol-keleti kapcsolatainak köszönhetően különleges szerepet tölt be a Kína és az EU közötti kapcsolatokban -