Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2022. Május 29. 08:02, vasárnap | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Tűzmegelőzési programot indít partnereivel a Magyar Tűzoltó Szövetség

Tűzmegelőzési programot indít partnereivel a Magyar Tűzoltó Szövetség

Országos tűzmegelőzési kampányt indít a Magyar Tűzoltó Szövetség, a Füstmentes.hu és a MABISZ együttműködésével - közölte a szövetség szombaton az MTI-vel.

Az akcióban az alapvető tűzmegelőzési ismeretekre hívják fel a figyelmet, és hétszáz füstjelzőt adnak át, illetve szerelnek fel az önkéntes tűzoltók bevonásával - tudatta a Magyar Tűzoltó Szövetség.

Az akcióban először országos, reprezentatív kutatással mérik fel a magyar lakosság tűzvédelmi ismereteit, hogy valóban a legfontosabb kérdéseket érintse az edukációs program.

Ezt követően hétszáz füstérzékelőt szerelnek fel lakóingatlanokban, és egy évig "követik" az eszközök működését; a tesztidőszak végén pedig összesítik és elemzik az eredményeket - áll a közleményben.

Címkék: tűz, tűzmegelőzés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket