Városlista
2024. október 8, kedd - Koppány

Hírek

2020. Február 29. 13:01, szombat | Belföld
Forrás: mti

Új bortörvény készül

Új bortörvény készül

A rendszerváltás óta a harmadik bortörvény készül - mondta a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának főtitkára az M1 csatorna szombat reggeli műsorában.

Brazsil Dávid elmondta: az agrártárcával közösen olyan központi adatbázist kívánnak létrehozni, amelyben naprakész adatok lesznek.

A szakembernek a műsorban felvetették, hogy Nagy István agrárminiszter azt mondta: az új törvénnyel céljuk a jelenlegi kiskapuk bezárása is.

Brazsil Dávid elmondta: a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa már tavaly lépéseket tett egy kiskapu bezárására: hivatalos hatósági mustfok méréséket végeztek, annak eljárásrendjét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatallal (Nébih) közösen dolgoztak ki.

Ezt szeretnék az idén az ország minden borvidékére kiterjeszteni. A cél az, hogy legyenek mustfok határértékek, így a jelenlegi önbevallást jobban tudják ellenőrizni - közölte.

Címkék: bor, törvény

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 08. 07:24, kedd | Belföld

Nagy Márton: a versenyképességi fordulathoz pénz kell

2024. Október 08. 07:22, kedd | Belföld

Navracsics Tibor: elindítják a Versenyképes járások programot

Jövő januártól minden magyarországi járás garantált éves fejlesztési forráshoz jut a Versenyképes járások program keretéből – jelentette be a közigazgatási és területfejlesztési miniszter hétfőn Budapesten.

2024. Október 08. 07:16, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon nem lesz migránstábor

Magyarországon nem lesz migránstábor, legalábbis addig, amíg a Fidesz-KDNP kormányoz, addig biztosan nem lesz - írta a Belügyminisztérium (BM) politikai államtitkára hétfőn Facebook-oldalán.

2024. Október 07. 08:04, hétfő | Belföld

Labdarúgó NB I - Hazai siker a paksi rangadón, először vesztett pontokat a Ferencváros

A Paks hazai pályán 3-1-re legyőzte a címvédő Ferencvárost a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójának zárómérkőzésén.