Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2019. November 14. 08:55, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Új fuvarozási útvonal létesül Wels, Bécs és Budapest között

Új fuvarozási útvonal létesül Wels, Bécs és Budapest között

Wels, Bécs és Budapest között létesít új vasúti szállítási kapcsolatot az Osztrák Szövetségi Vasutak (ÖBB) teherfuvarozással foglalkozó csoportja (ÖBB RCG) - közölte a társaság az MTI-vel.

A közlemény szerint a Wels-Bécs-Budapest fuvarozási útvonal egyben Európa három fontos intermodális csomópontját köti össze; így ezáltal növekedhet a vasúti forgalom, nő a legfontosabb szállítási útvonalak kihasználtsága; megrövidülnek a szállítási idők, és tervezhetőbbé válik a szállítás is.

Az új szolgáltatás nemcsak Ausztriát és Magyarországot kapcsolja össze, hanem az egész észak-európai régiót összeköti Délkelet-Európával, valamint Törökország ázsiai részével is.

A welsi, a bécsi és a budapesti intermodális terminálok között a tervek szerint heti három közvetlen fuvart indítanak; a szállítmányok útját közvetlenül lehet majd kiválasztani a németországi kombinált fuvarozással foglalkozó vállalat (Frankfurt Kombiverkehr KG) és az osztrák vasút teherfuvarozási csoportjának (ÖBB RCG) hálózatai felé.

Ausztria legnagyobb állami vasúttársaságának, az Osztrák Szövetségi Vasutaknak (ÖBB) teherfuvarozással foglalkozó csoportja (ÖBB RCG) Európa egyik vezető vasúti logisztikai szolgáltatójának számít; 8500 alkalmazottat foglalkoztat; a csoport éves bevétele 2,3 milliárd euró, vagyis több mint hétszázmilliárd forint.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.

2024. Október 04. 07:45, péntek | Belföld

Szárazabbra fordul az idő október első hétvégéjén

2024. Október 04. 07:44, péntek | Belföld

Szijjártó Péter : Németország budapesti nagykövete súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe

Németország budapesti nagykövete tegnapi beszédében hazánk szuverenitását sértő módon, súlyosan beavatkozott Magyarország belügyeibe - írta a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Október 04. 07:43, péntek | Belföld

Elindult a Digitális Állampolgárság Program

A kormány elindította a Digitális Állampolgárság Programot, amellyel - többek között - már mobiltelefonon is lehetséges személyazonosságot igazolni