Városlista
2024. szeptember 28, szombat - Vencel

Hírek

2023. Május 11. 11:28, csütörtök | Helyi

Új oktató- és vizsgaközpontot épít a Rozsusa-Bau Kft.

Új oktató- és vizsgaközpontot épít a Rozsusa-Bau Kft.

Cégünk, a Rozsusa-Bau Kft. építőipari kivitelezőként több éve elkötelezett a szakképzésben Tolna vármegyében, Dombóváron. A megnövekedett tanulólétszám miatt szükségesnek látjuk egy új oktató- és vizsgaközpont létrehozását.

A munkaerőhiányra és a szakmai ismeretek hiányára megoldást kellett találnunk, ezért kezdtünk tanulóképzésbe az építőipar területén, kőműves és festő szakon.

A Rozsusa-Bau Kft. 2022-ben hozta létre oktatásban együttműködő partnerét, a Kő-Szaki Kft-t, mely szakmai középfokú oktatással foglalkozik.

Versenyképes, hatékony, erős vállalkozásunkban minőségi munkahelyek megteremtésére és tudásalapú oktatásra törekszünk. A két cég lehetőséget biztosít akár 24 fő képzésére is.

Az oktatás csak részben történik tanműhelyben, a cél, hogy valós munkakörülmények között sajátítsák el a tanulók a szakmát. Erre minden lehetőség megvan, tekintettel arra, hogya Rozsusa-Bau Kft. széleskörű kivitelezéseket végez.

A tanulók gyakorlati oktatását nagy tapasztalattal és mestervizsgával rendelkező gyakorlati oktatók végzik. Az elmúlt években korrekt kapcsolatrendszer alakult ki az MMSZ Esterházy Miklós Technikummal és a Tolna Megyei SZC Vályi Péter Szakképző Iskolája és Kollégiumával. Az intézményekkel együttműködve alakítottuk ki a helyi képzési programunkat. Vállaltuk, hogy a tanulók elsajátíthassák a szakma legjavát, eleget teszünk év közbeni értékelésüknek, segítjük szakmai vizsgára történő felkészítésüket.

2021-től vizsgaközpontunkban helyet biztosítunk az ágazati alapozó vizsga és szakmunkásvizsga lebonyolításához.

Oktatás jelenleg is folyik cégünknél, a 9. osztályos tanulókat ágazati alapozó vizsgára, a 10. és 11. évfolyamos tanulókat szakmunkás vizsgára készítjük fel.
Hiszünk benne, hogy a jó szakemberek hiánya orvosolható egy saját tanműhellyel, a hiányszakmákat tanítani kell.

A szakképzés színvonalának emelésére törekszünk, ezért saját forrásból elkezdtünk egy új oktató- és vizsgaközpontot létrehozni. Az épület felújítása önerőből 60%-ig már megvalósult, a személyi feltételeket is biztosítani tudjuk, hiszen cégünk már képzett oktatókkal rendelkezik.

A tárgyi feltételek egy részét teljesítettük, padokat, laptopokat, gyakorlati munkafeladatok elvégzéséhez szükséges eszközöket vásároltunk.
Azzal, hogy az új oktató- és vizsgaközpontunk felújítása befejeződik, megteremtjük annak feltételeit, hogy olyan építőipari szakemberekkel gyarapíthassuk a vármegyét, akik a megszerzett piacképes tudással megállják a helyüket és megbízható utánpótlást jelentenek.

Várjuk a szakmát tanulni vágyó diákokat és azon jelentkezőket is, akik másodszakmát szeretnének tanulni!
A következő szakképesítések elsajátítására biztosítunk lehetőséget:
• Burkoló
• Festő, mázoló, tapétázó
• Kőműves
Cégünk kedvező áron vagy a piaci ár alatt, de a minőséget szem előtt tartva nyújtja szolgáltatásait.

Várjuk magánszemélyek, cégek megkeresését, akik felújítási munkákat biztosítanak tanulóink számára.

Rozsusa-Bau Kft.
7200 Dombóvár, Árpád u. 24.
Telefon: 30/670-1078; e-mail: rozsusabaukft@gmail.com

Címkék: Rozsusa Bau Kft.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 27. 14:12, péntek | Helyi

Parkoló autóra esett egy hatalmas faág Dombóváron

Személyautónak és áruház épületének támaszkodott egy fa 12 méteres letört ága csütörtök délben Dombóváron, egy Hunyadi téri áruház parkolójának bejáratánál.

2024. Szeptember 27. 08:40, péntek | Helyi

Tieger Endréék a Családi körben a Nemzeti Vágta előtt

2024. október 4-6. között rendezik a Nemzeti Vágtát, amelynek fogatversenyét ötször nyerte meg korábban Tieger Endre a Sütvényi Ménes színeiben.

2024. Szeptember 26. 09:04, csütörtök | Helyi

4 arany- és 2 bronzérmet nyert a Dombóvári Karatesuli csapata

Huszonhat egyesület 200 indulója lépett tatamira a X. Szerencs Kupán, ahol erdélyi résztvevők mellett szerepelt négy fővel a Dombóvári Karatesuli csapata.

2024. Szeptember 25. 08:55, szerda | Helyi

50 éves érettségi találkozó a dombóvári gimnáziumban

2024. szeptember 21-én tartották 50. éves érettségi találkozójukat az 1974. május 11-én elballagott IV. D. osztály tanulói az akkori Gőgös Ignác (ma: Illyés Gyula) Gimnáziumban.