Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Augusztus 28. 07:20, kedd | Belföld
Forrás: mti

Új poggyászszabályokat és díjakat vezetett be a Wizz Air Budapesten

Új poggyászszabályokat és díjakat vezetett be a Wizz Air Budapesten

Új poggyászszabályokat vezetett be a magyar kötődésű Wizz Air diszkont légitársaság, a kézipoggyász méretű csomagokat ezután csak extra díj fejében lehet a kabinban szállítani.

A légitársaság MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a kézipoggyász méretű (55x40x23 cm) méretű bőröndöket csak a kiegészítő szolgáltatást vásárló utasok vihetik magukkal a fedélzetre, minden más utasnak az utasfelvételi pultnál, vagy a beszállítás előtt le kell adnia azt, és a célállomáson a többi feladott poggyásszal együtt meg kell várnia.

A Wizz Airnél továbbra is ingyen a fedélzetre vihető a 40x30x18 centiméternél kisebb táska.

Hasonló intézkedést vezetett be november 1-i hatállyal a Ryanair is, az ír diszkont légitársaság szintén csak külön díj fejében engedi meg az utasoknak, hogy a kabinba vigyék normál kézipoggyászukat, a többieknek 6 euróért fel kell adniuk azt. A fedélzetre a Ryanair a 40x20x25 centiméternél kisebb táskát engedi felvinni az utasoknak.

Mindkét légitársaság azzal indokolta az új szabályok bevezetését, hogy a sok kézipoggyász okozta többletmunka miatt nem tudták tartani a fordulóidőt, ezért késtek a gépeik a menetrendhez képest.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket