Városlista
2024. július 11, csütörtök - Nóra, Lili

Hírek

2021. December 19. 11:03, vasárnap | Kék hírek
Forrás: infovárosok/police.hu

Újabb személyiségtolvajt kapott el a rendőrség

Újabb személyiségtolvajt kapott el a rendőrség

A macedón hatóságok elfogták, a budapesti rendőrök őrizetbe vették.

A gyanú szerint az albán állampolgár egy okmányirodai ügyintéző segítségével jutott valótlan adatokkal kitöltött magyar útlevélhez – közölte a rendőrség.

A Budapesti Rendőr-főkapitányságon még a 2017-ben indult nyomozás, mert felmerült a gyanú, hogy több olyan külföldi is magyar magánútlevelet kapott, akik korábban magyar állampolgárrá honosult személyek adatait használták fel az okmány igénylése során.

A nyomozás megállapította, hogy egy 29 éves albán állampolgár 2016. február 23-án ment be a XX. kerületi kormányhivatalba, ahol egy honosított magyar állampolgár adatait felhasználva igényelt magánútlevelet, így valótlan adatokat rögzítettek a közhiteles nyilvántartásban. A bűncselekményben közreműködő okmányirodai ügyintézőt akkor a nyomozóhatóság gyanúsítottként hallgatta ki, és a büntetőeljárást vele szemben lefolytatta.

A bűncselekmény jellegéből adódóan az okmányt igénylő albán állampolgár valós adatai akkor még nem voltak ismertek, így az általa akkor használt adatok alapján ellene nemzeti, európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. A nyomozás során később kiderültek a valós adatai, majd a férfit az észak-macedón hatóságok elfogták és december 9-én átadták a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozóinak.

A 29 éves férfit a nyomozók közokirat-hamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 11. 08:02, csütörtök | Kék hírek

Elítéltek egy orvost és asszisztensét, akik a kórházi munkájukat összemosták a magánrendeléssel

Felfüggesztett börtönt és pénzbüntetést szabott ki jogerősen a Pécsi Ítélőtábla arra a szülészorvosra, aki magánpraxisában kezelt betegeit a kórházban is pénzért látta el asszisztensével 2021-ben.

2024. Július 11. 08:01, csütörtök | Kék hírek

Szabadságvesztésre ítéltek egy férfit, aki disznóölés után a feleségébe döfte a csontozókést

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt három év börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre ítélte a Miskolci Törvényszék azt a férfit, aki tavaly november végén, disznóölés után megszúrta feleségét a csontozókéssel

2024. Július 10. 07:55, szerda | Kék hírek

Megöltek egy nőt a XIX. kerületben

Megöltek egy nőt a XIX. kerületben, a rendőrök a helyszínen elfogták a nő férjét - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon.