Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2024. Június 01. 08:23, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Varga Mihály: kedvező értékelést adott a Moody\'s a magyar gazdaságról

Varga Mihály: kedvező értékelést adott a Moody\'s a magyar gazdaságról

\"Az imént érkezett a jó hír\": a Moody\'s kedvező értékelést adott a magyar gazdaságról, változatlanul befektetésre ajánlja Magyarországot - mondta a pénzügyminiszter a Facebook-oldalára szombatra virradóra feltöltött videójában.

Varga Mihály közölte, hogy a hitelminősítő ezúttal nem hozott új minősítői döntést: érvényben tartja Magyarország eddigi besorolását stabil kilátás mellett.

Elemzésükben pozitívan értékelik, hogy a kormány csökkenti a költségvetési hiányt és az államadósságot. Elismerően írnak a magyar gazdaság szerkezetéről és erőteljes növekedési kilátásairól. Kiemelik, hogy a bővülő beruházások, az export és a fogyasztás erősödése szintén a gazdaság teljesítményét növelhetik a következő időszakban - sorolta a tárcavezető.

"Bár háború dúl a szomszédban, az uniós versenyképesség pedig hanyatlik, Magyarországot mindhárom hitelminősítő befektetésre ajánlja, és két osztályzattal magasabbra sorolják hazánkat, mint az elmúlt évtized elején" - mondta Varga Mihály.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 05. 08:54, szombat | Belföld

Lezárják Ferencváros egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt

Lezárják a főváros IX. kerületének egy részét egy második világháborús bomba hatástalanítása miatt szombaton, a korlátozások érintik a Rákóczi híd és a Déli összekötő vasúti híd forgalmát is.

2024. Október 05. 08:50, szombat | Belföld

Fővárosi Közgyűlés - Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a fővárosi frakciók

Budapest működése érdekében konstruktív munkára készülnek a Fővárosi Közgyűlés képviselőcsoportjai, amelynek vezetői a testület pénteki alakuló ülésen fejtették ki ezzel kapcsolatos elképzeléseiket.

2024. Október 04. 07:51, péntek | Belföld

Liget Budapest - Még ebben az évtizedben megnyithatja kapuit a Városligetben az Új Nemzeti Galéria - Videó

Amennyiben az Új Nemzeti Galéria kivitelezése 2025-ben megkezdődhet, az intézmény még ebben az évtizedben megnyitja kapuit a Városligetben - tájékoztatta a Városliget Zrt. az MTI-t csütörtökön.