Városlista
2024. szeptember 19, csütörtök - Vilhelmina

Hírek

2019. Március 27. 08:20, szerda | Helyi
Forrás: Dombóvári Belvárosi Általános Iskola

Víz – óceán – Belvárosi

Víz – óceán – Belvárosi

Barna, sárga, zöld, fehér, piros és KÉK színektől pompázott március 22-én, pénteken a Belvárosi Általános Iskola aulája!

A víz világnapját - hagyományaikhoz híven - idén is egy mozgóképpel ünnepelték a tanárok és a diákok. Ezúttal a föld felszínét formálták meg, megszemélyesítették a kontinenseket. Kékben áramlottak, hullámoztak az óceánok, pirosban „forgott” a Föld nyugatról keletre az Omega együttes „Mozgó világ” című zenéjére. Több száz kisdiák együtt élte így át e jeles napot. A műsort Ockenfusz Enikő munkájának köszönhetjük.

A felső tagozatban évfolyamonként más programok is voltak. Az ötödikesek Somfalvi Ircsi nénivel filmet néztek a víz körforgásáról, amit utána megvitattak, értelmeztek. A hatodikos osztályok Kertész Viktória amatőr búvár előadását hallgatják, képeit nézik jövő pénteken. A hetedikesek Csáki Anita és Embersitsné Bóta Éva tanárnő vezetésével az Apáczai Természettudományi Laboratóriumban kísérleteztek a vízzel. A nyolcadik évfolyam – mint minden évben – a Gunarasi úton a vízműnél volt üzemlátogatáson, ahol Somfalvi Józsefné és Fodor Balázs mutatta a be a dombóvári ivóvíz eredetét, tisztítását, a hidroglóbusz jelentőségét. A hallottakról totót oldottak meg a csapatok.
„Egy csepp Belvárosiból” az idén háromóceánnyira duzzadt a víz világnapját ünneplő gyerektömeg!

Somfalvi Józsefné

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 19. 16:25, csütörtök | Helyi

Dombóvári győztese van a CineFest Filmfesztivál diákfilm pályázatának

A 20. CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál egyik díjazottja a dombóvári Juhász Barnabás.

2024. Szeptember 18. 09:56, szerda | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Szeptember 17. 13:17, kedd | Helyi

Két baleset is történt Kapospula és Attala között pár nap alatt

Mindkét esetben súlyos sérülés történt.

2024. Szeptember 16. 11:00, hétfő | Helyi

Fekete István Múzeum – A hónap műtárgya

Szeptember hónap műtárgyának az író egy eddig ismeretlen kéziratát választották. Fekete István Vadászat Magyarországon című írása az Amnesztia, vegyes kézirat kötetben található meg.