Városlista
2024. október 5, szombat - Aurél

Hírek

2023. Július 31. 09:23, hétfő | Bulvár
Forrás: MTI

Vizsgálat helyett erőszakosan fogdosta betegét egy fővárosi orvos

Vizsgálat helyett erőszakosan fogdosta betegét egy fővárosi orvos

A fővárosi nyomozók befejezték az eljárást egy háziorvos ellen, aki a gyanú szerint hatalmi helyzetével visszaélt egy betege kárára - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján hétfőn.

Azt írták, hogy az adatok szerint egy nő 2021 nyarán lábzsibbadása miatt elment egy fővárosi szakorvosi rendelőbe, ahol az ügyeletes orvosnak elmondta panaszait. A doktor, miután a panaszokat meghallgatta, megkérte a nőt, feküdjön fel a kezelőágyra, majd vizsgálat helyett "orvosi hivatásából eredő hatalmi helyzetével visszaélve" fogdosni kezdte. A sértett ennek ellenállt, mire az orvos jelezte, hogy a vizsgálatot befejezte, és ellátás nélkül hazaküldte.

A nő ezután panasszal élt a betegjogi képviselőnél.

A police.hu azt írta, hogy a BRFK Nyomozó Főosztályának nyomozói az eset miatt büntetőeljárást indítottak, amelynek során az orvost szexuális kényszerítés bűntett és foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és őrizetbe vették.

Az is kiderült, hogy a férfinak 2020 óta nem volt érvényes praxisengedélye.

A BRFK nyomozói az eljárás lezártával az ügy iratait vádemelési javaslattal átadták az illetékes ügyészségnek - áll a rendőrség honlapján.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Október 04. 07:32, péntek | Bulvár

Gördeszkázott a magyar autópályán - Videó

Állásinterjúról hazafelé gördeszkával az M3-on.

2024. Október 01. 06:00, kedd | Bulvár

További zöldfelületek újultak meg a Városligetben

Idén a KRESZ Park és a BalloonFly környezetének területe újult meg, jövőre pedig a Magyar Zene Háza mögötti zöldfelületi fejlesztések kezdődnek el, valamint elindul az új Nemzeti Galéria építése is a Liget BP Projekt keretében

2024. Szeptember 28. 09:10, szombat | Bulvár

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg Londonban környezetvédelmi aktivisták

Ismét Vincent van Gogh festményeit rongálták meg pénteken Londonban környezetvédelmi aktivisták, alig néhány órával azután, hogy két társukat ugyanilyen bűncselekményért többévi börtönbüntetésre ítélték.

2024. Szeptember 27. 07:39, péntek | Bulvár

A legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter EP-képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt

Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett Magyar Péter európai parlamenti képviselő mentelmi jogának felfüggesztésére lopás miatt - tudatta a Legfőbb Ügyészség az MTI-vel csütörtökön.