Városlista
2024. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2018. Február 26. 05:00, hétfő | Külföld
Forrás: Sárközy Júlia, az MTI tudósítója jelenti:

Zárva tartanak az iskolák a rendkívüli hideg miatt Olaszországban

Zárva tartanak az iskolák a rendkívüli hideg miatt Olaszországban

Az Olaszországba is megérkezett fagyos hideg miatt az ország több részén, egyebek mellett Rómában az iskolák zárva tartását rendelték el a hatóságok vasárnap.

Hétfőn szünetel az oktatás a bölcsődéktől az egyetemekig az olasz fővárosban, egész Közép-Olaszországban és a félsziget déli részének több térségében.

A római főpolgármester a közparkokat és a temetőket is lezáratta. Rómában havazást és fagyos szelet várnak. Vasárnap estétől Róma területén betiltották a kamionforgalmat is.

Az olasz polgári védelem meteorológiai riasztást adott ki az egész országra a Szibériából érkező fagyos levegő és hó miatt. A közép-olaszországi földrengés sújtotta Amatrice városában és környékén mínusz 15 Celsius-foknál is hidegebb éjszakai hőmérsékletre készültek fel. Az északnyugat-olaszországi Torinót vasárnap délután hótakaró fedte be, ami a Juventus-Atalanta labdarúgó-mérkőzés elhalasztásához vezetett.

Triesztben feltámadt a bóra, a szél sebessége elérte az óránkénti 130 kilométeres sebességet. Velencében a szél rádöntötte az egyik villanyoszlopot a várost a szárazfölddel összekötő hídra, ami egész napra megakadályozta a járműforgalmat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 18. 06:00, szerda | Külföld

Mario Draghi: Európa drámai változások előtt áll

2024. Szeptember 17. 15:04, kedd | Külföld

Gátszakadás Lengyelországban, 25 ezres települést árasztott el a víz - Videó

A Lengyelországban található 25 ezer fős Klodzkót érte ez az árvíz, ahol az átszakadt gát teljesen elöntötte a települést.

2024. Szeptember 17. 07:46, kedd | Külföld

Másfél millióra emelte az orosz katonai állomány létszámát Vlagyimir Putyin

Száznyolcvanezer fővel másfél millióra növeli az orosz fegyveres erők katonai állományának létszámát Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn kiadott rendelete.

2024. Szeptember 17. 07:37, kedd | Külföld

Újabb merényletet terveztek Donald Trump ellen

Donald Trump köszönetet mondott hétfőn az amerikai Titkosszolgálatnak és a hatóságoknak azért, hogy megakadályozták az ellene készülő merényletet, miközben Joe Biden elnök elítélte a megkísérelt politikai gyilkosságot.